Dzisiaj przepis na domowy paprykarz, który uwielbiają Wasze dzieci
PASTY NA CHLEBEK
PAPRYKARZ DOMOWY:
- 3 duże marchewki
- 2 duże pietruszki
- 1 seler
- Cebula
- 3 łyżki pasty pomidorowej
- 1szklanka ryżu ugotowanego
- Łyżka papryki słodkiej
- Sól
PRZYGOTOWANIE:
Warzywa trzemy na tarce, cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na oliwie. Gdy będą miękkie, dodajemy pastę pomidorową, ryż oraz paprykę i sól. Wszystko przez chwilę dusimy, żeby smaki się wymieszały.
PASTA WARZYWNA:
- 3 małe cebulki
- 3 ząbki czosnku
- 1duża papryka
- 6 kawałków suszonych pomidorów
- Natka pietruszki, bazylia, sól
- Oliwa z oliwek
PRZYGOTOWANIE:
Z papryki usuwamy gniazdo nasienne, kroimy. Cebulę obieramy i kroimy w ćwiartki, dodajemy czosnek. Wszystkie warzywa układamy na papierze do pieczenia. Pieczemy w temp. 150-180 stopni, przez 20-30 min. Warzywa, suszone pomidory, zioła i przyprawy oraz oliwę blendujemy. Jeszcze tylko dobre pieczywo i zdrowa kanapka gotowa.
SMACZNEGO